Verdachte aangehouden na dodelijk ongeval A6

RUTTEN • Di 23 oktober 2018 | 12:21 • Dinsdag 23 oktober 2018 | 12:21

De politie heeft een 54-jarige man uit Lemmer aangehouden na het dodelijk ongeval maandagavond op de A6 bij Rutten. De automobilist was vermoedelijk onder invloed van alcohol. Bij het ongeluk kwam een 56-jarige man uit Friesland om het leven. Uit welke plaats het slachtoffer komt, wil de politie niet zeggen.

Het ongeval gebeurde rond 19:00 uur. De auto van de verdachte belandde in de berm en vloog in brand. De andere auto kwam in de middenberm terecht. De bestuurder is ter plekke overleden. De verdachte was aanspreekbaar. Hij is na zijn aanhouding gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Na het ongeluk werd assistentie verleend door personeel van een traumahelikopter. De A6 bleef tussen Lemmer en Emmeloord tot na middernacht afgesloten. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk en het rijgedrag van de betrokkenen.

Een woordvoerder van de politie kan niet zeggen of de Opel Astra van de verdachte en de Volvo V70 van het slachtoffer met elkaar in botsing zijn gekomen. "We weten dat niet, omdat er zich nog niet veel getuigen hebben gemeld. Het kan ook best zijn dat een van de bestuurders bijvoorbeeld de macht over het stuur heeft verloren. Dat wordt dus nog onderzocht."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel