Onenigheid over naam Aviodome

LELYSTAD • Di 23 oktober 2018 | 19:32 • Dinsdag 23 oktober 2018 | 19:32

Mag een nieuwe congreslocatie in Amsterdam zich Aviodome noemen? Daar buigt de rechter zich binnenkort over. De congreslocatie komt te zitten in een koepel die vroeger in de buurt van Schiphol stond. Daarin was toen het luchtvaartmuseum Aviodome gevestigd. Nadat het museum verhuisde naar Lelystad ging het verder als Aviodrome. Met een extra r dus.

De voormalige koepel van het Aviodome lag jarenlang opgeslagen en is recent opnieuw opgebouwd. Aangezien het gaat om dezelfde koepel als waarin vroeger het luchtvaartmuseum zat gevestigd is de huidige eigenaar, TeKa, van mening dat de naam Aviodome weer terug moet komen. "Als je die naam niet meer mag gebruiken, zet je als het ware een streep door de geschiedenis. Dat vinden wij onbegrijpelijk."

Libéma, de eigenaar van het Aviodrome in Lelystad, vreest echter voor verwarring, zo tekent Het Parool op. Ook het Aviodrome stelt zijn gebouw in Lelystad af en toe open voor vergaderingen en congressen. Dat het Aviodrome haar locatie ook verhuurt aan bedrijven, zien ze bij TeKa niet als probleem. "En als iemand bij ons komt op zoek naar het Aviodrome, zullen we ze vanzelfsprekend doorverwijzen."

Overleg tussen de twee partijen om er onderling uit te komen heeft niets opgeleverd. Daarop heeft Libéma besloten een kort geding aan te spannen. Dat dient maandag.

Het Aviodome laat telefonisch weten niet te willen reageren en de rechtszaak af te willen wachten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel