Tandartsen sturen brandbrief over faillissement MC ziekenhuizen

FLEVOLAND • Za 27 oktober 2018 | 10:19 • Zaterdag 27 oktober 2018 | 10:19

De Waarneemkring voor Oostelijk Flevoland, ofwel alle tandartsen in Lelystad, Dronten, Swifterbant, Biddinghuizen en Zeewolde, hebben een brandbrief gestuurd over het faillissement van de MC IJsselmeerziekenhuizen. Ze verzonden de brief naar betrokken instanties om aandacht te vragen voor het mogelijk verdwijnen van de afdeling Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie van het MC.

De tandartsengroep roemt de professionaliteit en samenwerking met deze afdeling en vindt dat het voortbestaan daarvan niet in gevaar mag komen door het faillissement: "Het is voor ons als tandartsengroep van belang dat we voor spoedgevallen een aanspreekpunt en verwijsplek hebben. Door de jaren heen is gebleken dat de afdeling Mond- Kaak- en Aangezichtschirurgie van de MC IJsselmeerziekenhuizen hierin ons nimmer heeft teleurgesteld."

Nieuws uit de media vernomen
De tandartsen zijn ook niet blij dat ze het nieuws over het faillissement uit de media hebben moeten vernemen, getuige de brief: "Zeer tot ons ongenoegen hebben we als Kring van tandartsen Oostelijk Flevoland uit de media moeten vernemen dat MC IJsselmeerziekenhuizen te Lelystad, Dronten en Emmeloord in financiële problemen verkeert".

De Waarneemkring van tandartsen in Oostelijk Flevoland wijst specifiek op de zeer positieve waardering die zij heeft ten aanzien van de afdeling kaakchirurgie in het ziekenhuis in Lelystad: "We vragen dan ook met klem om deze afdeling apart tegen het licht te houden en in het kader van de hierboven geschetste appreciatie de continuering van deze afdeling niet te belemmeren."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel