Medici 'unaniem bezorgd' over verdwijnen ziekenhuizen

FLEVOLAND • Za 27 oktober 2018 | 16:43 • Zaterdag 27 oktober 2018 | 16:43

Medisch specialisten, verloskundigen, huisartsen en andere zorgverleners uit de regio hebben vandaag unaniem hun zorgen geuit over het verdwijnen van de MC IJsselmeerziekenhuizen, na het faillissement van afgelopen donderdag. De medici willen dat er in ieder geval spoed- en verloskundige zorg geboden blijft worden in Lelystad.

Donderdagavond zijn de ondertekenaars van het statement bijeen geweest, om te overleggen over de ontstane situatie en ze vinden het verdwijnen van het ziekenhuis in Lelystad 'onacceptabel'. Een passage uit de brief: "MC IJsselmeerziekenhuizen bedienen in de gemeenten Lelystad, Urk, Dronten en Noordoostpolder meer dan 120.000 mensen. Deze zijn nu allen aangewezen op ziekenhuizen in andere plaatsen. Dat is een zorgelijke situatie. De dichtstbijzijnde ziekenhuizen voor de Urkers liggen bijvoorbeeld allemaal rond 45 minuten reizen. Er moet daarom een vorm van ziekenhuisgelegenheid blijven bestaan binnen Lelystad, waarbij in ieder geval spoed- en verloskundige zorg geboden moet worden."

Dringend verzoek

De huisartsen, medisch specialisten en andere zorgverleners doen in de brief "een gezamenlijk dringend verzoek aan de zorgverzekeraars en overheid een goede tweedelijnszorg in Lelystad te behouden. De zorgverleners in Zuid-Oost Flevoland en de Noordoostpolder zijn eensgezind in het feit dat dit voor het borgen van de veiligheid van de gezondheid van de patiënten in deze regio belangrijk is."

Ook tandartsen bezorgd

Eerder vandaag brachten ook de tandartsen een brandbrief naar buiten waarin ze hun zorg uitspraken over het verdwijnen van onder meer de afdeling Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie van het MC.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel