Zieke essen in Bos der Onverzettelijken gekapt

ALMERE • Do 1 november 2018 | 19:20 • Donderdag 1 november 2018 | 19:20

Een groot deel van de essen in het Bos der Onverzettelijken in Almere is aangetast door de essentaksterfte. Dat laat de gemeente weten. Vanaf 12 november worden de bomen weggehaald.

In plaats van de zieke essen komen er nieuwe bomen. Die worden eind november geplant. Volgens de gemeente kan dit in het begin een kaal gezicht zijn. "De nieuwe bomen zijn nog jong en kleiner dan de bomen die er nu staan. Het duurt een aantal jaren voordat er weer grote sterkte bomen staan".

Toch vindt de gemeente het belangrijk dat de essen in de toekomst weer te zien zijn in het bos: "Ieder bos en iedere boomweide in het Bos der Onverzettelijken heeft een eigen karakter. Dat geldt ook voor de essen. Elke groep vertegenwoordigt een periode of thema van het verzet uit de Tweede Wereldoorlog. Zoals het Kerkelijk Verzet, Vrouwenverzet of Artsenverzet."

Om het originele ontwerp en gedachte hierachter te behouden, plant de gemeente weer essen terug. Daarbij wordt gekozen voor een essensoort die tot nu toe niet aangetast is door essentaksterfte.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel