Verhuizing weekmarkt naar De Schans nog niet zeker

DRONTEN • Do 8 november 2018 | 13:05 • Donderdag 8 november 2018 | 13:05

Het is nog lang niet zeker dat de weekmarkt in Dronten wordt verplaatst naar het parkeerterrein de Schans. In juni besloot de gemeente de kramen te verhuizen van het Meerpaalplein naar het parkeerterrein zo'n 200 meter verderop. De marktcommissie wilde dat graag omdat het een gezelligere plek zou zijn, meer omzet zou genereren en bezoekers op die plek makkelijker kunnen parkeren.

Maar onlangs bleek dat marktkooplieden helemaal niet zaten te wachten op een verhuizing. Eén van hen schreef namens de groep een brief aan de gemeenteraad. De oude locatie is wat hen betreft prima.

Vooral de beschutting tijdens slecht weer en voorzieningen zoals stroom, koffie en toilet zijn op het Meerpaalplein beter geregeld. Na een gesprek lijkt het wethouder Irene Korting een goed idee om met alle marktkooplieden te kijken wat nu de beste plek voor de weekmarkt is in Dronten.

Tijdens de gesprekken worden ook de winkeliers gevestigd in het naastgelegen winkelcentrum Suydersee betrokken. Zij waren ook niet blij met het plan om de weekmarkt te verplaatsen.

Eigenlijk zou de gemeenteraad volgende week praten over de verhuizing. De wethouder vraagt de raad om nog even te wachten tot er duidelijkheid is over wat de marktkooplieden nu eigenlijk willen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel