Overleg over noodkreet spoedeisende hulp Zuiderzeeziekenhuis

FLEVOLAND • Do 8 november 2018 | 15:14 • Donderdag 8 november 2018 | 15:14

De opstellers van de noodkreet over de sluiting van de spoedeisende hulp (SEH) in Lelystad hebben vrijdag overleg in het ziekenhuis. Aan het overleg doen de medische staf van de IJsselmeerziekenhuizen en leden van het college van B & W mee.

Woensdag schreef een groep medici een brief aan minister Bruno Bruins waarin gewaarschuwd wordt dat 'sluiting van de SEH beslist levens gaat kosten'. Dat komt door de langere reistijd naar een ander ziekenhuis in de regio. Een ambulance-rit van 45 minuten noemt de groep onverantwoord.

Volgens internist en intensivist Albert Grootendorst zouden de afgelopen weken zeker drie patiënten overleden zijn als zij naar een ander ziekenhuis gebracht hadden moeten worden. Sinds maandagavond is de SEH van het ziekenhuis tussen 22:00 uur en 08:00 gesloten. Patiënten kunnen terecht bij de huisartsenpost die indien nodig doorverwijst naar een spoedeisende hulp van een ziekenhuis in Almere, Harderwijk, Zwolle of Sneek.

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd laat weten het signaal van de medici niet te kennen en er daarom niet op te kunnen en willen reageren. De inspectie is gevraagd om bij het overleg aanwezig te zijn, maar zou daar van hebben afgezien. Zij wil zich niet mengen in politieke kwesties. Ook Zilveren Kruis is gevraagd te komen. Het is niet bekend of de zorgverzekeraar van plan is aan te schuiven bij het overleg.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel