Bejaarde weer vrijgesproken van seks met stiefzoon (26)

ZEEWOLDE • Do 8 november 2018 | 19:46 • Donderdag 8 november 2018 | 19:46

Een man van 70 krijgt geen straf voor het seksuele contact dat hij had met zijn verstandelijk beperkte stiefzoon. De jongen was destijds 18, hij is inmiddels 26.

De Zeewoldenaar werd eerder al vrijgesproken door de rechtbank, maar nu ook door het gerechtshof in Leeuwarden. Volgens het hof is er onvoldoende bewijs dat de stiefzoon geestelijk te beperkt was om weerstand te bieden.

De Zeewoldenaar heeft een relatie met de vader (46) van de jongen. Zowel de vader als zijn zoon zijn verstandelijk beperkt. De Zeewoldenaar had een aantal keer seks met de jongen, die begeleid zelfstandig woont en geregeld een weekend bij het stel verblijft.

Het Openbaar ministerie eiste een contactverbod en opnieuw twaalf maanden cel, waarvan vier maanden voorwaardelijk.

'Hij had het naar z'n zin'
Volgens de man, zelf vader van een 46-jarige dochter, was er geen sprake van dwang. "Hij had het bij ons naar z'n zin, maar we lagen niet elk weekend te rollebollen", zei hij.

Het Openbaar Ministerie hield hem voor dat de jongen het verstandelijk niveau had van een achtjarige, met autootjes speelde en niet in staat was om zijn grenzen aan te geven. "Dat is mij nooit opgevallen", reageerde de man. Volgens hem is de jongen niet dom. "Hij kan meer dan hij wil bereiken."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel