Laatste patiënten MC IJsselmeerziekenhuizen woensdag weg

LELYSTAD • Vr 9 november 2018 | 16:11 • Vrijdag 9 november 2018 | 16:11

De MC IJsselmeerziekenhuizen gaan de komende dagen de zorg aan patiënten afbouwen. De laatste patiënten in de kliniek worden uiterlijk woensdag overgebracht naar andere ziekenhuizen. Dinsdag worden de laatste operaties uitgevoerd. De polikliniek en spoedeisende hulp blijven tot 29 november open.

De kliniek, waar mensen worden opgenomen die een of meerdere nachten in het ziekenhuis moeten verblijven, sluit aanstaande woensdag. De meeste patiënten mogen voor die datum naar huis.
Volgens curator Alice van der Schee zullen woensdag de meeste patiënten al weg zijn en ontstaan er geen situaties zoals bij MC Slotervaart, waarbij zij enkele weken geleden massaal werden verhuisd. MC IJsselmeerziekenhuizen heeft meer tijd gehad om de zorg af te bouwen.

Polikliniek tot 29 november open
Patiënten met een afspraak bij de polikliniek kunnen daar tot 29 november gewoon terecht. Ook poliklinische ingrepen kunnen doorgaan. Wie na 29 november een afspraak heeft, krijgt bericht van het ziekenhuis. Patiënten kunnen bij het ziekenhuis zelf hun dossier opvragen. Het ziekenhuis stuurt bij een verwijzing naar een ander ziekenhuis een brief met informatie mee, zegt internist Alike Naber.

Curator praat weekend door met gegadigden
Het zogeheten afschalingsplan staat los van de onderhandelingen over een doorstart, zegt de curator. Zodra er een overeenkomst over een doorstart is, zal er ook een plan gemaakt worden om de werkzaamheden weer op te bouwen.
Curator Van der Schee praat het gehele weekeinde met overnamekandidaten. Van de ruim tientallen gegadigden van begin deze week zijn er nog 'een paar' over, maar volgens de curator 'meer dan twee'. Zij hoopt maandag in de avond nadere informatie te hebben.



Personeel, patiënten en verwijzers zijn vrijdagmiddag om 16.00 uur ingelicht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel