Overleg over aanpak van diefstal door azc-bewoners

DRONTEN • Za 10 november 2018 | 12:10 • Zaterdag 10 november 2018 | 12:10

Het ministerie van Justitie en Veiligheid gaat binnenkort overleggen met de gemeente Kampen over de overlast van bewoners van het azc in Dronten. Staatssecretaris Mark Harbers doet deze toezegging in antwoord op vragen van de landelijke fracties van de VVD en de PVV.

Aanleiding voor die Kamervragen was de klacht van de Kamper burgemeester Bort Koelewijn over winkel- en fietsendiefstal door azc-bewoners. Hij had het tijdens een commissievergadering over 'rondreizende criminelen die misbruik maken van de voorzieningen voor vluchtelingen'.

"Mijn ministerie treedt op korte termijn met de gemeente in overleg om in gezamenlijkheid de problematiek en de daarbij horende aanpak te bespreken", schrijft de staatssecretaris. "Hierbij is er ruimte voor lokaal maatwerk waarbij het voorkomen van overlast in Dronten en Kampen en het behoud van draagvlak in de omgeving centraal staan."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel