Zeven jaar cel voor dubbele moordpoging

LELYSTAD • Wo 14 november 2018 | 14:31 • Woensdag 14 november 2018 | 14:31

Een 22-jarige man uit Lelystad is veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf voor een dubbele poging tot moord. De rechtbank Midden-Nederland acht bewezen dat hij vorig jaar oktober twee mannen heeft neergeschoten aan ’t Kofschip in Lelystad. De officier van justitie eiste twee weken geleden een lagere straf, namelijk zes jaar.

De slachtoffers kwamen 's nachts het MC Zuiderzee binnenlopen met schotwonden. Ze zeiden eerder die nacht te zijn beschoten bij Scholengemeenschap Lelystad. Eén van de slachtoffers probeerde een kogel gericht op zijn hoofd af te weren met zijn hand. Die kogel ging door zijn hand en is in zijn kin terechtgekomen en heeft blijvend letsel tot gevolg. Ook het andere slachtoffer is beschoten en door twee kogels geraakt.

Veroordeelde had meer op zijn kerfstok
Op de plek van het schietincident werd de auto van de verdachte gevonden. Eén van de slachtoffers wees de Lelystedeling aan als de persoon die geschoten zou hebben.

De Lelystedeling is ook veroordeeld voor het dealen van coke en het afpersen van een klant. Dat slachtoffer werd met een honkbalknuppel geslagen en met een mes gestoken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel