Nog een groot distributiecentrum bij vliegveld

LELYSTAD • Do 15 november 2018 | 9:53 • Donderdag 15 november 2018 | 9:53

Tegenover de terminal van Lelystad Airport wordt voor eind volgend jaar nog een groot distributiecentrum gebouwd. Op dit moment wordt ook een groot distributiecentrum van modegigant Inditex gebouwd vlak bij het vliegveld.

Investeerder Somerset Capital Partners uit Oisterwijk heeft vandaag een contract getekend voor de koop van tien hectare grond op bedrijventerrein Lelystad Airport Businesspark (LAB).

Somerset is eigenaar van soortgelijke grote distributiecentra in onder meer Bleiswijk en Utrecht. Het bedrijf gaat het XXL-centrum van 65-duizend vierkante meter in twee fasen ontwikkelen en doorverhuren aan logistieke bedrijven.

Reservering voor bouw van twee datacentra
Tegelijk met de koop van de grond op het Lelystad Airport Businesspark, heeft Somerset een reservering genomen op tien hectare grond op bedrijventerrein Flevokust Haven. Hier komen twee datacentra. Wie de gebruikers worden wil het bedrijf nog niet zeggen.

Volgens Somerset is het nieuwe distributiecentrum in Lelystad een mooie aanvulling op "ander logistiek vastgoed" van het bedrijf. Lelystad is interessant vanwege het knooppunt van verkeer via de weg, het spoor en het water.

Wethouder Janneke Sparreboom van Lelystad is blij met de komst van een nieuw logistiek centrum, en de geplande datacentrums op het binnendijkse bedrijventerrein Flevokust. De gemeenteraad heeft onlangs ingestemd om het terrein te vergroten tot 43 hectare. Het distributiecentrum bij het vliegveld komt op grond die gezamenlijk eigendom is van de gemeenten Lelystad, Almere en de provincie.

Ook nieuw distributiecentrum in Zeewolde
Ook in Zeewolde wordt een nieuw distributiecentrum gebouwd. Aberdeen Standard Investments koopt van Borghese Logistics een centrum, dat sinds de zomer in aanbouw is op bedrijventerrein Trekkersveld III. Dit complex van ruim 35-duizend vierkante meter moet komend voorjaar gereed zijn. De gebruiker wordt Aalberts industrial piping, een bedrijf gespecialiseerd in buizen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel