Auto beschoten midden in woonwijk

URK • Vr 16 november 2018 | 11:06 • Vrijdag 16 november 2018 | 11:06

Een auto is vrijdagochtend beschoten op Urk. Dat bevestigt de politie. De auto stond geparkeerd op de oprit van een woning aan De Brug. Er is niemand gewond geraakt.

De beschoten auto is eigendom van een eigenaar van een visbedrijf. Een familielid laat weten geen idee te hebben wat de aanleiding is voor de beschieting. "We zijn gewoon ondernemers. We doen niet aan criminele activiteiten en hebben geen kwade relaties. We kunnen niet bedenken wie of wat hier mee te maken heeft. Misschien gaat het om een persoonsverwisseling", aldus het familielid.

Rond half vijf werd de auto beschoten. Buren zeggen de knallen wel te hebben gehoord, maar dachten dat het om vuurwerk ging. In de wijk wordt geregeld vuurwerk afgestoken, zeggen ze. Hoewel alleen de auto is beschoten en er geen gewonden zijn gevallen, zit de schrik er in de buurt goed in. "Dit is een wijk met grote gezinnen. Je moet er niet aan denken wat er gebeurd zou zijn als 1 van de kogels was afgeketst op een woning", vertelt een buurtbewoner.

De politie heeft de omgeving rond de auto vrijdag een paar uur afgezet voor onderzoek. Inmiddels is de weg weer vrij. De politie roept getuigen op zich te melden. Het is nog niet duidelijk wat de aanleiding is voor het schietincident.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel