Pas begin volgende week besluit over ziekenhuizen

LELYSTAD • Vr 16 november 2018 | 11:32 • Vrijdag 16 november 2018 | 11:32

De gesprekken met het St Jansdal ziekenhuis over de overname van de MC IJsselmeerziekenhuizen verlopen goed en vorderen gestaag, maar naar verwachting zullen ze pas begin volgende week worden afgerond.

Dat laat de curator weten in een persbericht. Er is deze week veel werk verzet, maar het is nog niet gelukt vandaag met een besluit te komen. Eerder deze week moest curator Alice van der Schee een aankondiging van de overname ook al uitstellen. Zij spreekt haar grote waardering uit voor de inzet van het personeel, dat afgelopen week tijdens de afbouw van de zorg hard heeft gewerkt.

Minister hoopt snel op duidelijkheid
Minister Bruins zei vanochtend voor de ministerraad te hopen dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komt. Hij wees erop dat er alleen maar meer personeel vertrekt als uitsluitsel op zich laat wachten. "De tijd dringt wel natuurlijk. Werknemers willen duidelijkheid, maar ook de mensen in Lelystad en omgeving'', aldus de minister.
Dat "het licht niet uitgaat" in het Lelystadse ziekenhuis staat volgens Bruins al wel vast, maar de onderhandelingen gaan nog over welke zorg in Lelystad blijft en welke verhuist.

Alleen St Jansdal is nog in de race
St Jansdal is nog de enige kandidaat over overname. Het ziekenhuis uit Harderwijk gaf eerder aan complexe zorg, spoedeisende hulp en acute verloskunde niet in Lelystad te willen aanbieden, maar minister Bruno Bruins wil de spoedzorg juist wel in de provinciehoofdstad houden. Hij heeft daar maximaal 4,4 miljoen euro per jaar voor beschikbaar.
De minister schreef eerder deze week aan de Tweede Kamer dat er met andere aanbieders wordt gesproken om vormen van zorg in de regio Lelystad overeind te houden.

Ook Antonius wacht op nieuws
De directie van het Antonius ziekenhuis heeft eerder deze week een gesprek gehad met de curator, maar dit heeft nog niet geleid tot een definitief besluit over de overname van de zorg voor Noordoostpolder en Urk.
Een delegatie van Antonius heeft vandaag gekeken of er in het MC Dokter Jansencentrum in Emmeloord iets van hun gading is om over te nemen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel