Wasstraat-eigenaren willen komst nieuwe 'Carwash' tegenhouden

ALMERE • Vr 16 november 2018 | 17:25 • Vrijdag 16 november 2018 | 17:25

Eigenaren van vier autowasstraten in Almere willen dat de vergunning voor een nieuw te bouwen 'Carwash' aan de Hogering wordt ingetrokken. Dat eisen ze van de gemeente Almere. De vier ondernemers zeiden vrijdag tegen de bestuursrechter dat de nieuwe wasstraat is voorgetrokken door de gemeente bij het verstrekken van de vergunning.

De nieuw te bouwen autowasstraat wordt de grootste van de Benelux. Onder leiding van tankstation en wasstraat Autoradam, zeggen de andere eigenaren dat de nieuwe wasstraat aan minder strenge milieueisen hoeft te voldoen.

Volgens de gemeente is daar niets van waar. Die zegt dat de nieuwe wasstraat binnen het bestemmingsplan past. Verder zegt de gemeente dat ze voorstander is van concurrentie binnen de stad. Daarom is de komst van een nieuwe wasstraat wenselijk. Als de carwash er komt, dan brengt dat volgens de gemeente ook werkgelegenheid met zich mee.

'Flauwekul'
De eigenaar van de te bouwen wasstraat reageerde op de aantijgingen van de aanklagers. Die noemde hij 'flauwekul'. Hij zei dat het bestuursrecht niet is bedoeld voor bedrijven om hun concurrentie last te bezorgen. De rechter bevestigde dit tijdens de zitting.

Over twee weken wordt er een uitspraak gedaan. Dan wordt duidelijk of de verstrekte vergunning in stand blijft.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel