Steeds meer animo voor buurt-eetcafé

EMMELOORD • Za 17 november 2018 | 13:46 • Zaterdag 17 november 2018 | 13:46

In Emmeloord hebben ze de perfecte manier gevonden om als buren beter met elkaar in contact te komen: In buurthuis Espelervaart wordt elke derde vrijdag van de maand een bijzonder eetcafé gehouden. Iedereen mag aanschuiven en daar is steeds meer animo voor.

Mensen met een kleine beurs, mensen die eenzaam zijn, mensen die willen integreren of mensen die het gewoon gezellig vinden. Letterlijk iedereen is welkom in 'Yolanda's eetcafe'.

Voor 4 euro kunnen mensen een 3-gangen diner krijgen en koffie/thee na. Inmiddels is er een vaste kern liefhebbers. In totaal waren er vrijdagavond zo'n 40 gasten.

Het geheim achter het succes? Dat is heel simpel: "Yolanda kookt gewoon heel erg lekker", is het antwoord dat de meeste mensen geven. Ze hebben het over Yolanda Geurts. Ze is van Filipijnse komaf en staat in de keuken. Koken is haar lust en haar leven. "'En", zo grapt ze, "het is ook wel eens fijn om eens even weg bij mijn man te zijn".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel