Flevolandse muzikanten vormen samen groot orkest

DRONTEN • Za 17 november 2018 | 19:16 • Zaterdag 17 november 2018 | 19:16

Meer dan 60 Flevolandse muzikanten gaven zaterdagavond enkele optredens in de Meerpaal in Dronten. Samen vormden ze een groot gelegenheidsorkest. Onder leiding van dirigent Henk Heijink speelden ze per keer twee nummers.

De liedjes waren zaterdagmiddag ingestudeerd. Dat werd per instrumentgroep gedaan. Onder anderen fluitiste Mariëlle van den Bos van het Metropole Orkest gaf les. Zij leerde jong en oud de belangrijkste punten van de arrangementen.

Dirigent Heijink heeft zelf jarenlang trompet gespeeld in het Metropole Orkest. Ook schreef hij mee aan de arrangementen. Hij vond het erg leuk om met zo'n grote groep muzikanten aan de slag te gaan. "Normaal werkte ik dagelijks met dezelfde groep mensen, dat is wel anders dan deze groep. Maar ze pakten het allemaal snel op."

Voor harpiste Martine Dubois en gitarist Mart Nijmeijer was het genre soms wel lastig. "Ik ben een klassiek geschoolde harpist", vertelt Dubois. "Dus dan is ineens jazz spelen wel heel anders." Voor Nijmeijer was het helemaal een ander soort muziek. "Ik zit in twee heavy metalbands, maar het is wel heel erg leuk om eens wat anders te spelen."

Het 'Flevolands orkest' was onderdeel van de belevingsroute 'Water wordt land', waarbij het verhaal van de Drontense polderpionier verteld werd. De route eindigde bij de Meerpaal.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel