'Explosie voorafgaand aan brand op Golf- en Villaresort Harderwold'

ZEEWOLDE • Wo 21 november 2018 | 15:50 • Woensdag 21 november 2018 | 15:50

Voorafgaande aan de brand in een woning aan de Pluvierenweg in Zeewolde hebben omwonenden een explosie gehoord. Dat bevestigt de politie. Na de ontploffing zou een auto met hoge snelheid bij de woning zijn weggereden. Volgens verschillende getuigen is de brand het gevolg van een drugslab in de woning. Dat kan een woordvoerder van de politie niet bevestigen.

Wat er precies in de woning op het Golf- en Villaresort Harderwold in Zeewolde is gebeurd, is nog onduidelijk. Het vuur ontstond rond 15.15 uur. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

Politieonderzoek
Uren na de brand doet de politie nog onderzoek in de woning. Zo zijn onder anderen agenten van de LFO, de Landelijke Faciliteit Ontmantelen, ingezet. Deze tak van de politie is speciaal opgericht voor incidenten waar gevaarlijke stoffen bij betrokken zijn. De woning wordt vannacht bewaakt. De politie verwacht donderdag iets meer te kunnen zeggen over de oorzaak van de brand.



WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel