'Komst tankstation haaks op beleid gemeente'

LELYSTAD • Za 24 november 2018 | 16:05 • Zaterdag 24 november 2018 | 16:05

Het verlenen van een vergunning aan Tango voor een tankstation in het Stadshart van Lelystad staat haaks op de 'Beleidsnota Tankstations Lelystad' die de gemeente in maart 2008 heeft vastgesteld. Dat zegt de fractievoorzitter van de Inwonerspartij, Luc Baaten. Hij heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan verantwoordelijk wethouder Peter Schot.

Baaten wil van wethouder Schot weten hoe er een vergunning kan komen voor een nieuw tankstation vlakbij de locatie waar recentelijk een andere benzinepomp is verwijderd. De wethouder laat weten dat de aanvraag voldoet aan regels om voor een omgevingsvergunning in aanmerking te komen.

Geen tankstations in de bebouwde kom
Het raadslid noemt juist twee passages die volgens hem duidelijk maken dat het besluit voor een onbemand tankstation aan de Stationsweg 51 regelrecht indruist tegen het eerder vastgestelde beleid. "In de nota staat over de vestigingseisen dat er geen nieuwe LPG-stations binnen de bebouwde kom moeten komen. Dat was één van de redenen om het toenmalige tankstation van Van Olst aan de Waagstraat te verplaatsen."

Stadsvernieuwing in het centrum
"Als tweede reden om dat station op een andere locatie onder te brengen werd toen al de stadsvernieuwing in het centrum genoemd. En uitgerekend nu we op die plek hét uitgaanscentrum van Lelystad willen realiseren, geven we een vergunning voor een tankstation. Daar begrijp ik helemaal niets van."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel