Boer zoekt een koper voor enorm windmolenkunstwerk

ESPEL • Zo 25 november 2018 | 19:24 • Zondag 25 november 2018 | 19:24

Boer Bert Bunk uit Espel is op zoek naar een koper voor het kunstwerk dat hij maakte van een oude windmolen. Het kolossale object moet 65.000 euro kosten zodra het helemaal af en geplaatst is. Het is alleen de vraag of iemand er plaats voor heeft.

Als boer was Bunk betrokken bij de ontwikkeling en aanleg van het windpark Westermeerwind. Jaren geleden bood een kunstenaar bij de Koepel Windenergie Noordoostpolder een kunstwerk aan voor het project. Dat werd niet aangeschaft, maar het bracht Bunk wel op een idee. "Als iemand dat moet maken, moet ik het gewoon zelf doen." Hij maakte een ontwerp voor het kunstwerk, maar dat belandde in de la.

Oude windmolen
Jaren later werden windmolens in de omgeving afgebroken. De vrouw van Bunk herinnerde hem aan zijn oude kunstplan en het ontwerp werd weer tevoorschijn gehaald. Via via kon Bunk een oude windmolen op de kop tikken. Die liet hij naar zijn boerderij brengen, en na uren snij- en laswerk werd de schets realiteit.

Kunst
Het kunstwerk stelt een boer voor die over de dijk wil en een windmolen wil meenemen. Er is ook een anker in verwerkt. Dat staat symbool voor alle tegenstand die de boeren kregen bij de voorbereidingen voor het windpark.

Onaangeroerd
Het kunstwerk staat nu al drie jaar in de schuur. Bunk vond destijds wel een geïnteresseerde, maar uiteindelijk ging de koop niet door. De boer hoopt nu dat de gemeente of een energiemaatschappij het werk wil aanschaffen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel