Gemeente sluit zich aan bij 'Safe Streets'

ALMERE • Do 29 november 2018 | 17:01 • Donderdag 29 november 2018 | 17:01

Almere moet 'Safe Streets' krijgen. Burgemeester Franc Weerwind heeft hierover donderdag een intentieovereenkomst getekend. De gemeente wil problemen rond seksuele intimidatie van vrouwen, meisjes, LHBTI'ers* en mensen met een beperking aanpakken.

Safe Streets is een campagne van UN Women Nederland, de organisatie voor vrouwenrechten en gendergelijkheid van de Verenigde Naties. In een Safe Streets-gemeente werken gemeente, organisaties en vrouwen samen om straatintimidatie aan te pakken. Bijvoorbeeld door te kijken in welke straten vrouwen zich onveilig voelen. Daar worden dan oplossingen bedacht om het veiligheidsgevoel te verhogen.

80 procent vrouwen lastiggevallen
Volgens UN Women wordt 80 procent van de vrouwen en meisjes in Nederland met seksuele intimidatie op straat geconfronteerd. Daaronder vallen fluiten, sissen, naroepen of non-verbale vormen zoals nastaren en seksuele gebaren. Sommige vrouwen worden achterna gelopen en in het nauw gedreven.

De gemeenteraad riep het stadsbestuur in juli op om maatregelen te nemen tegen straatintimidatie. De ondertekening van deze intentieverklaring is daar onderdeel van.

*LHBTI
LHBTI staat voor: lesbische vrouwen (L), homoseksuele mannen (H), biseksuelen (B), transgenders (T) en intersekse personen (I).

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel