Filmwijkkrant bestaat 25 jaar

ALMERE • Zo 2 december 2018 | 13:19 • Zondag 2 december 2018 | 13:19

De Filmwijkkrant uit Almere bestaat in december 25 jaar. Om het jubileum te vieren, wordt er een speciale editie gemaakt. De redactie verzamelt de leukste verhalen van de afgelopen jaren en bundelt die in deze jubileumuitgave.

De krant wordt door zo'n veertig vrijwilligers gemaakt. Vier keer per jaar brengen ze een krant uit en deze wordt dan verspreid onder de bewoners van de Filmwijk in Almere Stad. De inwoners voelen zich door de krant meer verbonden met de wijk, zegt een redacteur van de krant.

Bijzonder
Het is bijzonder dat een krant gemaakt door vrijwilligers al zo lang bestaat, aldus het Stadsarchief Almere. De redactie ontvangt een kleine subsidie om de krant te maken. Volgens redacteur Mark Schoutsen is het goed te doen, omdat er maar vier edities per jaar verschijnen.

Bijna verdwenen
De wijkkrant laat veel geschiedenis van de stad zien. Het Stadsarchief digitaliseert daarom alle edities, zodat niets verloren gaat. Met het uitpluizen van alle edities komen veel bijzondere verhalen naar boven en het is leuk om dit in een speciale editie nog extra onder de aandacht te brengen, aldus Schoutsen.

In 2011 was de krant bijna verdwenen, vanwege geldnood. Door een extra subsidie van de gemeente Almere kon de Filmwijkkrant toch verder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (3)

 • Filmwijk Almere

    Ma 3 december 2018 Maandag 3 december 2018

  Gefeliciteerd! Heel mooi, nu ook digitaal in te zien op Facebook groep Filmwijk Almere.

  reageer
 • Klaas

    Zo 2 december 2018 Zondag 2 december 2018

  Kunnen andere kranten nog een puntje aan zuigen. Top werk.

  reageer
 • Rutger

    Zo 2 december 2018 Zondag 2 december 2018

  Prachtig dat de krant er al die jaren in slaagt het hoofd boven water te houden en keer op keer verrast met mooie artikelen. Gefeliciteerd!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert