Nieuwe MRI-scanner met hijskraan ziekenhuis in getakeld

ALMERE • Ma 3 december 2018 | 10:15 • Maandag 3 december 2018 | 10:15

Bij het Flevoziekenhuis in Almere is maandagochtend een nieuwe MRI-scanner gearriveerd. Het apparaat, dat zo'n 6.500 kilo weegt, is met een hijskraan het gebouw ingetild. Vanwege de omvang kon hij niet zomaar naar binnen gereden worden.

Vlak naast de ruimte waar de apparaat komt te staan is een kleine binnenplaats. Nadat de kraan de scanner daar neerzette, is hij op zijn definitieve plek gezet.

Nauwkeuriger
De MRI-scanner is het tweede exemplaar van het Flevoziekenhuis. "Daardoor kunnen de wachttijden omlaag," zegt projectleider Gunes Sar. Ook is het nieuwe exemplaar een stuk nauwkeuriger dan de eerste. Dat zorgt ervoor dat ook patiënten geholpen kunnen worden die tot nu toe voor bepaalde scans naar naar een ander ziekenhuis moesten uitwijken.

Volgens Sar is de buis waarin patiënten liggen ook een stuk ruimer waardoor het nieuwe exemplaar minder claustrofobisch overkomt.

Operatiekamers
Sar is blij dat het apparaat nu binnen de muren van het ziekenhuis staat. "Het is een project van zo'n twee jaar geweest," geeft hij aan. De aanschaf maakt onderdeel uit van een verbouwing van het ziekenhuis waarbij ook het aantal operatiekamers wordt uitgebreid.

De MRI-scanner wordt waarschijnlijk eind januari in gebruik genomen. De nieuwe operatiekamers moeten rond de zomer opengaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel