Drugsafval in Kuinderbos gedumpt

NOORDOOSTPOLDER • Ma 3 december 2018 | 12:57 • Maandag 3 december 2018 | 12:57

Zo'n 25 zakken met afval van wietplantages zijn afgelopen weekend in het Kuinderbos gedumpt. Boswachter Harco Bergman trof ze daar zondag aan op een wandelpad en in de bosjes. De boswachter baalt ervan, dit is al de vijfde keer dit jaar en Staatsbosbeheer draait op voor de kosten.

Maar niet alleen vanwege de kosten, vertelt Bergman. "Vroeger werd er gewone potgrond gebruikt. Dat kan je dan nog door het bos verspreiden bijvoorbeeld. Nu gebruiken ze potgrond met van die piepschuimballetjes erbij. Dat waait in het water en verspreidt zich snel door het natuurgebied. Dat is heel schadelijk voor de natuur."

Volgens Staatsbosbeheer gebeurt het dumpen van afval wel vaker, maar is het momenteel niet zo schokkend als een paar jaar eerder. Toen trokken natuurorganisaties aan de bel over de grote hoeveelheid afval die op hun terreinen werd gedumpt. Boswachters meldden dat het op dat moment wekelijks gebeurde.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel