Het roer om: van kantoorbaan naar zorgverlener

FLEVOLAND • Ma 3 december 2018 | 21:54 • Maandag 3 december 2018 | 21:54

Jarenlang werkte Babs Volten op een kantoor in Lelystad. Ze zat aan een bureau, deed administratie en beantwoordde de telefoon. Dit werk was Volten zat, dus gooide ze het roer om. Ze laat zich nu omscholen tot zorgmedewerker. "Op een gegeven moment dacht ik; ik wil echt wat betekenen voor mensen."

Zorginstantie Coloriet biedt sinds september opleidingen aan in de zorg voor zij-instromers, zoals Babs Volten. Een groep van zo'n twintig leerlingen volgt deze opleiding. De leeftijd varieert van 19 tot 51 jaar. De opleiding wordt betaald door Coloriet, op voorwaarde dat de studenten de opleiding afronden en vervolgens bij Coloriet gaan werken.

Eén dag in de week zit Babs Volten in de schoolbanken. De rest van de week doet ze op de werkvloer ervaring op. De student ziet een baan in de zorg wel zitten. Ze helpt de cliënten met douchen, aankleden en geeft ze in sommige gevallen eten. Volten heeft geen spijt van haar keuze voor de zorg. "Het is echt geweldig, iedere dag weer."

De zorginstelling krijgt de komende drie jaar zes miljoen euro van het Rijk om het personeelstekort op te lossen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel