Huurdersgroep zoekt plek voor Tiny Houses

NOORDOOSTPOLDER • Wo 5 december 2018 | 13:40 • Woensdag 5 december 2018 | 13:40

Woningcorporatie Mercatus is op zoek naar een plek in Noordoostpolder om minimaal zeven Tiny Houses neer te zetten. De organisatie heeft al zeven potentiële huurders gevonden.

De afgelopen maanden hebben de kandidaten hun wensen al besproken in overleg met Mercatus en de architecten Maarten en Jetty Min. De resultaten daarvan zijn samengevat in een initiatiefvoorstel, dat aan de gemeente is aangeboden. Eind januari zal Noordoostpolder reageren op de plannen.

Leven met minder spullen
Mercatus herkent zich in de Tiny House-beweging, waarbij mensen willen leven met minder spullen. "Als we ergens de ruimte hebben om te experimenteren met wonen en samenleven is het de Noordoostpolder", zegt directeur Ton Beurmanjer. "We kunnen hier stedelijk, dorps, landelijk en op landgoederen wonen. Dan moet je toch ook een Tiny House kunnen realiseren."

Volgens de woningcorporatie gaat het om het eerste huurproject rond de minihuizen in Flevoland. Koophuizen zijn al te vinden in Almere. Lelystad is nog op zoek naar een goede plek voor Tiny Houses.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel