De Leeuw Snacks mag niet meer verkopen op bedrijventerrein

ZEEWOLDE • Do 6 december 2018 | 9:47 • Donderdag 6 december 2018 | 9:47

De Leeuw Snacks uit Zeewolde moet stoppen met de verkoop van broodjes en andere snacks vanuit een pand op een bedrijventerrein. Dat laat de gemeente weten. De Leeuw zit aan de Mast en volgens het bestemmingsplan mag daar geen horecazaak gevestigd zijn.

De gemeente eist dat de onderneming voor 1 juli 2019 stopt met de activiteiten aan de Mast. Als de eigenaar doorgaat krijgt hij een dwangsom van 5.000 euro per maand. Het maximale bedrag kan oplopen tot 25.000 euro.

Eigenaar Wilco de Leeuw laat weten met 'zijn bek vol tanden te staan' en dat hij 'wel kan huilen'. Hij heeft niks van de gemeente gehoord over deze situatie. "Het contact verliep moeizaam", zegt De Leeuw. "Maar we bestaan al wel bijna vijf jaar ondertussen."

Toch kwam het bericht niet helemaal onverwachts voor De Leeuw. Controleurs van de gemeente zijn meerdere keren bij de snack-ondernemer geweest. De gemeente laat weten niet te willen afwijken van het huidige bestemmingsplan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel