VVD Lelystad: onafhankelijk waarnemer nodig bij ziekenhuis

LELYSTAD • Do 6 december 2018 | 15:12 • Donderdag 6 december 2018 | 15:12

Stel een onafhankelijk waarnemer aan die een second opinion kan geven op de doorstartplannen van het ziekenhuis in Lelystad. Dat is de boodschap van de lokale VVD-fractie.

De partij is van mening dat naast de curator iemand nodig is die met een andere blik naar de zaken kijkt. Zo’n waarnemer kan advies geven en meedenken over de gang van zaken, legt raadslid Meta Jacobs uit.

VVD-leden uit Lelystad hebben het idee vrijdag meegeven aan VVD Tweede Kamerlid Arno Rutte. Bij de lokale afdeling heerste onvrede over de opstelling van de VVD-fractie in Den Haag. De VVD stemde daar als enige partij tegen een motie over patiëntenvervoer. In die motie is de regering verzocht in overleg te treden met gemeenten en zorgverzekeraars over een regeling voor patiënten die worden geconfronteerd met extra reiskosten.

'Verplaats St Jansdal naar Lelystad'
De Lelystadse VVD oppert ook nog het idee om het St Jansdal volledig te verplaatsen van Harderwijk naar Lelystad. Dit aangezien het ziekenhuis heeft aangegeven in Lelystad voor nieuwbouw te willen gaan.

"Het gebied rondom Harderwijk kan bediend worden binnen de normen door de ziekenhuizen uit Apeldoorn, Amersfoort en Zwolle. De nieuwbouw in Lelystad kan dan weer volledig functioneren als een volwaardig ziekenhuis."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel