Gevaarlijke situaties A6 door drukte Hannie Schaftweg en Muntweg

EMMELOORD • Do 6 december 2018 | 21:08 • Donderdag 6 december 2018 | 21:08

Het wordt drukker op de Hannie Schaftweg en Muntweg in Emmeloord. Hierdoor ontstaan tijdens de spits geregeld gevaarlijke situaties op de snelweg A6. Dat concludeert de provincie die onderzoek gaat doen naar een oplossing voor de verkeerssituatie.

De Marknesserbrug in Emmeloord is nu een paar weken afgesloten en daarom moet verkeer omrijden. Dat zorgt voor extra drukte op de Hannie Schaftweg en Muntweg. Doordat deze wegen drukker zijn, moet verkeer dat vanaf de snelweg komt langer wachten om de provinciale wegen op te draaien. In sommige gevallen is de wachttijd zo hoog, dat de afritten bij zowel Emmeloord West als Emmeloord de Munt volstromen en verkeer op de rijstrook van de snelweg staat te wachten.

De provincie gaat daarom onderzoeken hoe dit probleem kan worden aangepakt en of het bijvoorbeeld nodig is om een rotonde te bouwen of verkeerslichten te plaatsen. Naar verwachting is daar komende zomer meer over bekend.

Tot die tijd houden zowel de provincie, de gemeente als Rijkswaterstaat de situatie in de gaten. Mogelijk dat er verkeersregelaars ingezet worden, maar dat is vooralsnog niet nodig, zegt de provincie.

De afsluiting van de Marknesserbrug is niet de enige reden dat het drukker is op deze wegen, zegt Annemarie Hadders van de provincie. "Je ziet ook dat Emmeloord groeit en daardoor is er meer verkeer. Dus we willen uiteindelijk wel een toekomstbestendige situatie en daarom gaan we het verkennend onderzoek doen", aldus Hadders.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel