Plan voor 'magic mix'-appartementen bij station

DRONTEN • Vr 7 december 2018 | 12:08 • Vrijdag 7 december 2018 | 12:08

Woningbouwvereniging Oost Flevoland Woondiensten wil kijken of het mogelijk is om 60 appartementen, dagbesteding en een praktijkschool te realiseren vlakbij het treinstation in Dronten.

Het gaat om zogenoemde 'magic mix'-appartementen oftewel woningen voor verschillende doelgroepen. OFW wil in de appartementen jongeren, kwetsbaren en alleenstaanden huisvesten. Op de begane grond van het complex zouden dan dagbestedingsactiviteiten moeten gaan plaatsvinden. De gedachte achter dit project is dat verschillende groepen elkaar ondersteunen en door elkaar te leren kennen ook meer begrip krijgen voor de ander.

OFW wil in 2019 kijken of het project haalbaar is. Vooral de financiën zijn volgens de corporatie een punt van aandacht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (3)

 • Niek Beenen

    Vr 7 december 2018 Vrijdag 7 december 2018

  Klinkt weer als een heerlijk staaltje wensdenken. Want op voorhand is het duidelijk dat de jongeren en alleenstaanden behoefte hebben om zich in te zetten voor die praktijkscholen en dagbesteding?

  reageer
 • Thomas

    Vr 7 december 2018 Vrijdag 7 december 2018

  "magic mix" klinkt een stuk positiever dan "overlastgevende dumpplaats voor wie nergens anders terecht kan". Goede marketing dus.

  In Utrecht en bij andere steden zijn dergelijke projecten al meermalen op een ramp uitgelopen. Telkens is het probleem dat de 'kwetsbaren' (lees: drugsgebruikers en mensen met zware psychische problemen) de jongeren terroriseren met overlast en de leefbaarheid onder nul zakt.

  Terwijl het uitbuiten van de slechte positie op de woningmarkt van die jongeren, wel het verdienmodel van zo'n complex is. Is dat nou sociaal?

  reageer
 • kees d.

    Vr 7 december 2018 Vrijdag 7 december 2018

  @ Sander daar ben ik geboren doe dus een beetje rustig.

 • Sander

    Vr 7 december 2018 Vrijdag 7 december 2018

  Dan heb je het wel over echt het uitschot van Nederland. Utrecht, wie wil daar nou levend gevonden worden.

 • kees d.

    Vr 7 december 2018 Vrijdag 7 december 2018

  heel goed initiatief OFW.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert