Mening over Oostvaardersplassen? Op gesprek bij de gedeputeerde!

FLEVOLAND • Vr 7 december 2018 | 14:08 • Vrijdag 7 december 2018 | 14:08

Mensen die het niet eens zijn met het afschot van ruim 1.800 edelherten in de Oostvaardersplassen, kunnen binnenkort hun standpunt kwijt bij gedeputeerde Harold Hofstra. In een gesprek van 20 minuten kunnen ze met hem en een projectleider van gedachten wisselen over het omstreden natuurgebied.

De provincie constateert dat de ontwikkelingen rondom het natuurgebied veel mensen bezig houden. Daarom wil het bestuur in gesprek met de omgeving en geïnteresseerden. Elke week is er ruimte voor drie gesprekken. Om naar het spreekuur te kunnen, moet je je online aanmelden.

Beleid is al definitief
Overigens is het bezoek aan de gedeputeerde vooral voor de eigen gemoedsrust, want het beleid is definitief. Op korte termijn wordt gestart met het afschot van de herten en de verhuizing van 180 konikpaarden.

Naast de spreekuren worden ook belangenorganisaties uitgenodigd om langs te komen op het provinciehuis en begin volgend jaar worden er bijeenkomsten georganiseerd door de provincie en Staatsbosbeheer samen. Mensen die deelnemen aan die bijeenkomsten moeten overigens vooraf met enkele spelregels akkoord gaan, zodat de gesprekken goed verlopen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel