Verdachten moord op Motamed langer vast

ALMERE • Vr 7 december 2018 | 14:23 • Vrijdag 7 december 2018 | 14:23

De verdachten van de moord op Ali Motamed blijven langer vastzitten, zo besloot de rechter vrijdagmiddag in Lelystad. De twee schutters zouden Motamed hebben vermoord voor geld.

Het Openbaar Ministerie (OM) vermoedt dat de twee verdachten werden aangestuurd door kopstukken van de zogeheten Mocro-maffia. In dat verband wil het OM bewijsmateriaal uit rechtszaken tegen die kopstukken gebruiken. Ook getuigen uit dat milieu en een getuige uit de zaak rondom de drugssmokkel met een Urker kotter, wil het OM in deze zaak horen.

Drie jaar geleden werd de 56-jarige Ali Motamed vermoord in de Hendrik Marsmanstraat in Almere Stad. Volgens Het Parool leefde Motamed onder een schuilnaam in Nederland en zou hij eigenlijk de Iraniër Mohammad Reza Kolahi Samadi zijn. Die pleegde in 1981 een bomaanslag in de Iraanse hoofdstad Teheran waar ruim 70 mensen bij omkwamen.

Het OM kon niet bevestigen of ontkennen dat de moord met Iran te maken heeft, maar zegt wel aanwijzingen te hebben dat de vermoorde Almeerder in Nederland onder een andere naam leefde.

Op 1 februari wordt de rechtszaak vervolgd.

reacties (2)

 • Jond

    Vr 7 december Vrijdag 7 december

  Ik zeg het al vanaf het begin: ik denk dat deze dood niets te maken heeft met Iran maar eerder met het aanleggen van wietplantages.......

  reageer
 • Willemsen

    Vr 7 december Vrijdag 7 december

  "... zou hij eigenlijk de Iraniër Mohammad Reza Kolahi Samadi zijn. Die pleegde in 1981 een bomaanslag in de Iraanse hoofdstad Teheran waar ruim 70 mensen bij omkwamen."
  Verontrustend dat dergelijke personen zich hier gewoon in Nederland kunnen vestigen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert