Weerwind over valse bommeldingen: "Dit zijn geen grappen"

ALMERE • Vr 7 december 2018 | 17:25 • Vrijdag 7 december 2018 | 17:25

Burgemeester Franc Weerwind van Almere heeft geen goed woord over voor mensen die nep-explosieven neerleggen in de stad of valse bommeldingen doorgeven. "Laat ik een directe oproep doen: Niet doen. We zetten er een goed rechercheteam op, tot we een naam en rugnummer hebben. En dan ben je aan de beurt, dit zijn geen grappen", zei hij in het radioprogramma Dit is Flevoland.

Enkele weken geleden ontdekten medewerkers van de stadsreiniging twee handgranaten op de Grote Markt. Een deel van het centrum werd toen urenlang afgesloten om de explosieven op te kunnen ruimen. Een week later werd het treinverkeer ontregeld door de vondst van een nep-explosief bij station Almere Muziekwijk.

Volgens Weerwind was in Muziekwijk sprake van een 'copy-cat': "Sommigen horen over het effect, en die vinden het interessant en die gaan na-apen". De burgemeester neemt de acties serieus. "Dit zijn geen grappen, ik vind het ernstig en het maakt me eigenlijk een beetje boos".

Kijk hier het hele gesprek terug met de burgemeester.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel