Wethouder wil burgers verleiden tot inspraak

ZEEWOLDE • Za 8 december 2018 | 16:33 • Zaterdag 8 december 2018 | 16:33

De bestaande vormen van burgerparticipatie voldoen niet. "Het moet anders want mensen haken af", zegt wethouder Winnie Prins van Leefbaar Zeewolde. "Burgers raken hun vertrouwen kwijt omdat veel bestuurders zich niets aantrekken van inspraaktrajecten", stelt Prins in het tv-programma Over Flevoland Gesproken.

Met een groep collega-wethouders zet ze zich in voor vernieuwing van de lokale democratie. Winnie Prins verwacht veel van "deep democracy", een gespreksvorm waarin afwijkende meningen nadrukkelijk aan bod komen en een rol moeten spelen bij het uiteindelijke besluit. Bestuurders moeten die uitkomst dan ook accepteren, benadrukt Prins.

Ze vindt het belangrijk dat ook de stem wordt gehoord van burgers die nu verstek laten gaan op inspraakavonden. Om hen bij het democratisch proces te betrekken, wil de wethouder in Zeewolde langs de deuren om mensen persoonlijk uit te nodigen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel