Almeerder schrijft boek over zijn hersenbloeding

ALMERE • Zo 9 december 2018 | 17:09 • Zondag 9 december 2018 | 17:09

Almeerder Mattijs Goede kreeg vijf jaar geleden een hersenbloeding. Zijn leven veranderde daardoor drastisch. Hij was een boekhouder, getrouwd en heeft drie kinderen. Na de hersenbloeding kwam hij er alleen voor te staan.

Goede kreeg de regie over zijn leven terug door te gaan schrijven. Ook vond hij weer zingeving. Het resultaat is een boek met de titel 'Leven met hersenletsel'.

"Ik heb dit boek vooral voor mijzelf geschreven. Ik zat in een zwart gat en zag geen mensen. Ik ben gaan schrijven om mijn gedachten te kunnen uiten. Lotgenoten kunnen dit als handleiding zien voor hoe het ook kan. Ik hoop dat anderen inspiratie krijgen van mijn verhalen."

Geen stakker
De Almeerder schreef zijn boek bij zorginstelling Kitchen of Life in Almere. Een plek waar hij zichzelf kan zijn en waar hij zich thuis voelt. Volgens Erik Munnik van Kitchen of Life is het belangrijk dat we mensen zoals Mattijs niet als zielig zien maar als volwaardig mens. "Mensen komen hier om een thuis te vinden. Ze voelen zich in hun eigen situatie niet meer thuis. En omdat we allemaal kuddedieren zijn, is het belangrijk dat er een plek is waar je liefde en aandacht krijgt."

Het schrijven van 'Leven met hersenletsel' gaf Goede meer zelfvertrouwen. "Ik wil een voorbeeld zijn voor mijn lotgenoten. In feite ben ik dankbaar dat ik een hersenbloeding kreeg. Het bracht veel schade maar ik ben er een ander en beter mens van geworden."

Maandag wordt het boek van Goede feestelijk gepresenteerd bij Kitchen of Life.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel