Maatschappelijke organisaties bundelen krachten voor ziekenhuis

LELYSTAD • Ma 10 december 2018 | 9:57 • Maandag 10 december 2018 | 9:57

Maatschappelijke organisaties in Flevoland willen samen "alle middelen aanwenden om een volwaardig ziekenhuis in Lelystad te behouden". Dat hebben de organisaties, verenigd in de Stichting Behoud Zuiderzee Ziekenhuis, bekendgemaakt.

Vorige maand bereikten curatoren van het failliete ziekenhuis en ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk een akkoord over een doorstart van de zorg in Lelystad. Volwaardige afdelingen spoedeisende hulp en acute verloskunde zitten er voorlopig niet in.

"De bevolking van Lelystad kan niet afgescheept worden met halve voorzieningen en wenst alle noodzakelijke disciplines te behouden, zoals een 24-uurs-spoedeisende hulp, operatiekamer, röntgenafdeling, laboratoria en beddenhuis'', aldus de nieuwe stichting.

De aangesloten organisaties zijn onder meer de Flevolandse Patiëntenfederatie, de Stichting Georganiseerd Overleg Lelystad, Welzijn Lelystad, Respijthuis Lelystad, Voedselbank De Korenaar en het Interkerkelijk Diaconaal Overleg Lelystad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel