Flinke daling verkeersclaims

FLEVOLAND • Di 11 december 2018 | 9:18 • Dinsdag 11 december 2018 | 9:18

In 2017 diende zo'n zeven procent van de Flevolandse huishoudens een verkeersschadeclaim in. Dat is een afname van bijna 15 procent ten opzichte van 2016. Met die afname staat Flevoland landelijk bovenaan. Het gaat om eigen auto's en dus niet om leasevoertuigen.

De daling kan aan verschillende dingen liggen, vertelt Richard Weurding van het Verbond van Verzekeraars. "In 2017 was er relatief weinig noodweer. Extreme weersomstandigheden zoals erge neerslag en hagel leiden tot meer aanrijdingen. Daarnaast wordt door de toenemende slimme technologie in auto’s minder parkeerschade gemaakt."

Landelijk gezien nam het bedrag van de schadelast wel toe. Volgens Weurding komt dat door letselschade. Een andere oorzaak is dat er veel verschillende voertuigen op de weg rijden, meer dan voorheen. De weg is daar volgens Weurding onvoldoende op ingericht. Dat leidt tot gevaarlijke situaties.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel