Bedrijfspand Palmpolstraat blijft dicht

ALMERE • Di 11 december 2018 | 11:13 • Dinsdag 11 december 2018 | 11:13

Een bedrijfspand aan de Palmpolstraat in Almere, dat na een drugsvondst een jaar dicht moest, blijft dicht. Twee huurders van het pand eisten dat de sluiting ongedaan gemaakt werd, maar de rechter wees dat af.

De politie vond in oktober 93 xtc-pillen, diverse verboden namaakwapens en een gestolen motor in het pand. Dat was reden voor burgemeester Franc Weerwind om begin november het pand voor een jaar te sluiten.

Het pand wordt door drie mensen gehuurd: de hoofdhuurder, zijn partner en een derde ondernemer. In het gedeelte van de hoofdhuurder zijn de drugs gevonden. Volgens de man is er geen bewijs dat er vanuit het bedrijfspand gedeald werd. Bovendien is zijn partner nu ook de dupe van de sluiting. Zij runt een winkel in het pand maar die is nu niet meer toegankelijk.

De rechter oordeelde dat de burgemeester tot sluiting mocht overgaan in het belang van bestrijding van drugshandel en het belang van handhaving van de openbare orde. Ook sluiting van de winkel van de onderneemster was volgens de rechter gerechtvaardigd omdat zij in tegenstelling tot de derde huurder geen eigen ingang heeft.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel