Strooiwagens preventief de provinciale weg op

FLEVOLAND • Di 11 december 2018 | 21:14 • Dinsdag 11 december 2018 | 21:14

De provincie heeft dinsdagavond op alle provinciale wegen preventief zout gestrooid. De nachttemperatuur ligt namelijk rond het vriespunt.

Vanuit Dronten reden verschillende strooiwagens volgeladen met zout de weg op. De chauffeurs van dat depot hadden de opdracht om bijna 700 kilometer aan wegen en fietspaden te bestrooien. "Het is nu nog niet glad maar we weten van de meteorologische dienst dat het aan het einde van de nacht gaat vriezen", zegt de opzichter op het depot. "En we willen heel graag voorkomen dat het aan het begin van de ochtendspits verraderlijk glad is op de weg."

De strooiwagens reden al vroeg in de avond omdat het niet regende of hard waaide. Met die weersomstandigheden blijft strooizout lang genoeg liggen om de eerste vorst aan te pakken.

Eén van de chauffeurs is Albert Margré uit Dronten. Hij bestuurt al drie jaar een strooiwagen. "Het is leuk om te doen. Je gaat juist op pad als iedereen het liefste niet op de weg is."Magré doet het strooiwerk naast zijn eigen baan als chauffeur. "Ik ben vanochtend om zes uur gestart met rijden en na het werk komt dit er nog bij. Als het een paar weken aaneengesloten sneeuwt en vriest, dan hoop je toch wel op dooi hoor".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel