Distributiehub Inditex gaat in mei open

LELYSTAD • Wo 12 december 2018 | 9:40 • Woensdag 12 december 2018 | 9:40

Het distributieknooppunt van het Spaanse kledingconcern Inditex in Lelystad gaat in mei open. Dat heeft topman Pablo Isla gezegd bij de presentatie van de kwartaalcijfers. De bouwwerkzaamheden lopen volgens hem op schema. Inditex investeert 100 miljoen euro in het het logistiek centrum, dat verdere groei van Zara mogelijk moet maken.

Inditex, het moederbedrijf van merken als Zara, Bershka en Pull & Bear, heeft in de eerste negen maanden van dit jaar een nettowinst geboekt van 2,4 miljard euro. Dat is 4 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

De winkelomzet is na de zomer minder gestegen dan het concern had verwacht. De modereus wijt dat aan de warme nazomer in september. Daardoor daalt ook de verwachting van Inditex voor het hele boekjaar.

Inditex is onlangs begonnen met de werving van 300 magazijnmedewerkers en magazijn managers. Hiervoor is maandag in het station Lelystad een speciaal 'Talent Station' geopend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel