Tegenstanders OVP-beleid demonstreren bij provinciehuis

LELYSTAD • Wo 12 december 2018 | 12:19 • Woensdag 12 december 2018 | 12:19

Zo'n 20 tegenstanders van het beleid in de Oostvaardersplassen hebben woensdagmiddag gedemonstreerd bij het provinciehuis in Lelystad. De demonstratie was een initiatief van de Werkgroep Diervriendelijk Populatiebeheer.

Demonstranten droegen sportieve, zwarte kleding. Zwart, omdat zij rouwen om de eerste edelherten die deze week werden afgeschoten. De sportieve kleding was volgens Anita Reerink van de Werkgroep bedoeld voor een basistraining 'vechten voor de dieren'. Daarnaast was er een lijkwagen aanwezig.

Staatsbosbeheer is deze week begonnen met het afschieten van edelherten in de Oostvaardersplassen. Na twee rechtszaken gaf de rechter vorige week groen licht. Stichting De Faunabescherming, Stichting Dierbaar Flevoland en Stichting Fauna4Life maakten bezwaar tegen de vergunning voor het schieten van edelherten in de Oostvaardersplassen. Die vergunning kreeg Staatsbosbeheer begin november van de provincie Flevoland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel