Politie: middenberm oversteken op A6 levensgevaarlijk

ALMERE • Wo 12 december 2018 | 20:10 • Woensdag 12 december 2018 | 20:10

De politie gaat de komende tijd extra surveilleren op de vernieuwde A6 tussen Almere Buiten en Almere Oostvaarders. Volgens Rijkswaterstaat gebruiken automobilisten de berm tussen de hoofd- en parallelrijbaan om op het allerlaatste moment van rijbaan te wisselen. Levensgevaarlijk, aldus de politie.

Volgens Rijkswaterstaat gaat het om een tijdelijk probleem. De middenberm moet nog groen worden, waardoor automobilisten de oversteek niet meer durven te wagen. Tot het zover is, plaatst Rijkswaterstaat nu tijdelijke paaltjes. De politie houdt voorlopig extra toezicht. De boete voor onnodig de berm gebruiken - zonder dat er sprake is van een noodgeval - is 140 euro.

Nu de A6 bij Almere verbreed is, zijn er twee rijstroken voor doorgaand verkeer richting Lelystad en twee rijstroken voor 'lokaal verkeer'. Alleen vanaf de twee rechter banen is het mogelijk om afslagen te nemen. Daardoor moeten automobilisten die naar Almere willen al in een vroeg stadium de juiste rijstrook kiezen. Volgens Rijkswaterstaat is dat een kwestie van wennen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel