Burgemeester geeft uitnodiging Bibi door in Den Haag

URK • Do 13 december 2018 | 22:32 • Donderdag 13 december 2018 | 22:32

Burgemeester Pieter van Maaren van Urk zal minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken laten weten dat zijn gemeente zich openstelt voor de opvang van Asia Bibi. "Dat is de wens van de gemeenteraad en die wens zal ik overbrengen in Den Haag," zei Van Maaren.

De christelijke Asia Bibi kwam in 2009 in de Pakistaanse gevangenis terecht omdat ze de profeet Mohammed beledigd zou hebben. Ze werd eerst ter dood veroordeeld maar eind oktober werd ze vrijgesproken. Radicale moslims in Pakistan eisen alsnog haar executie. Haar advocaat vluchtte na doodsbedreigingen naar Nederland. Waar Bibi en haar gezin zijn ondergedoken is onbekend.

Anja Keuter van Gemeentebelangen Urk vindt het haar 'plicht als christen' om Bibi op te vangen. Ze diende met steun van de andere raadsleden een motie in om Asia Bibi een veilig thuis te bieden. Burgemeester Van Maaren vond het te vroeg om in te gaan op vragen over de openbare orde en veiligheid in de gemeente mocht Asia Bibi naar Urk willen komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel