CNV: Curator wil vaker bijeenkomsten met ziekenhuispersoneel

LELYSTAD • Do 13 december 2018 | 22:44 • Donderdag 13 december 2018 | 22:44

Het personeel van het MC Zuiderzee in Lelystad is donderdagmiddag bijgepraat over de stand van zaken omtrent het faillissement van het ziekenhuis. De curator gaat geregeld een bijeenkomst houden om het personeel in te lichten over de laatste ontwikkelingen.

Ondanks dat de curator bij de bijeenkomst van donderdag geen nieuwe informatie aan het personeel kon vertellen, werd de bijeenkomst wel als nuttig beschouwd. "De curator heeft aangegeven dat zij van plan is om regelmatig de koppen bij elkaar te steken, om te bespreken waar we zitten in het overnameproces", vertelt Chantal van Dijk van vakbond CNV.

'Dubbel gevoel'
"Er is natuurlijk al geruime tijd onduidelijkheid bij de werknemers", legt Van Dijk uit. Ze doelt daarmee op de vele ontwikkelingen die elkaar in rap tempo opvolgen. "Aan de ene kant hebben sommigen nu een contractverlening gekregen, maar aan de andere kant heerst daar ook onzekerheid over. Want ze vragen zich ook af of ze na 1 maart nog steeds werk hebben. Het is heel dubbel."

Volgens Van Dijk was de onzekerheid ook tijdens de bijeenkomst voelbaar. "Het was geen zwaar of emotioneel gesprek, maar na afloop gaven mensen wel aan dat ze niks nieuws hebben gehoord. Dus de onzekerheid blijft."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel