Mogelijk volgend jaar vuurwerkvrije zones bij ziekenhuis en asiel

ALMERE • Vr 14 december 2018 | 0:03 • Vrijdag 14 december 2018 | 0:03

De kans is groot dat er volgend jaar in Almere een aantal vuurwerkvrije zones wordt aangewezen. De gemeenteraad heeft donderdagavond een motie aangenomen die een grote stap in die richting zet. Zo'n vuurwerkverbod moet gaan gelden voor 'kwetsbare gebieden' zoals bijvoorbeeld de omgeving van het ziekenhuis of dierenasiel.

Het is nu als proef al mogelijk dat een buurt zelf aangeeft dat de eigen straat als vrijwillig vuurwerkvrije zone moet worden aangemerkt. Omdat het gaat om een vrijblijvende keuze zal de politie niet optreden wanneer er wel vuurwerk wordt afgeschoten. Er hebben zich tot nu toe zes straten aangemeld voor de proef.

Gemeenteraadslid Marjolijn Veenstra van de Partij voor de Dieren vindt dat de vrijwillige vuurwerkvrije zone nog niet ver genoeg gaat. "Wij willen op zijn minst een vuurwerkverbod op de meest kwetsbare plekken in de stad." Voor de zomer moet er een lijst komen met locaties die kwetsbaar zijn voor vuurwerk.

'Goed evalueren'
Een meerderheid van de gemeenteraad wil dat de effecten van die vrijwillig vuurwerkvrije zones goed geëvalueerd worden. Aan de hand van die informatie wordt beoordeeld in welke gebieden het nodig is om tijdens de volgende oud en nieuw vuurwerk volledig te verbieden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel