Extra check op gemeentelijke besluiten rond Floriade

ALMERE • Vr 14 december 2018 | 0:10 • Vrijdag 14 december 2018 | 0:10

Als in de toekomst vergunningen worden afgegeven voor zaken rond de Floriade, dan moet daar een extra check op plaatsvinden. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond besloten, op initiatief van de PVV.

Ook bij processen die leiden tot aanpassingen van het bestemmingsplan moet een extra controlemoment worden ingebouwd. De maatregel moet voorkomen dat er opnieuw fouten worden gemaakt. In het verleden bleek op verschillende momenten dat in gemeentelijke plannen voor de Floriade fouten zaten die achteraf gerepareerd moesten worden.

Volgens PVV-fractievoorzitter Toon van Dijk kan dat in de toekomst niet meer, omdat de tijd begint te dringen. "Als we nog ergens een week of een maand vertraging oplopen dan loopt het hele plan de gallemiezen in."

Wat vindt de wethouder van de extra check?
Wethouder Loes Ypma gaf aan de extra check best een goed idee te vinden. Ze pleitte ervoor om dit niet te laten doen door een externe partij, maar door ambtenaren van de gemeente zelf. Dan wel van een afdeling die zich normaal gesproken niet met de Floriade bezighoudt.

Volgens de PVV mag het ook best een externe controle zijn, ook al zullen de kosten daarvan hoger zijn: "Je moet je voorstellen: wanneer een bezwaar wordt ingediend en zo'n bezwaar wordt gegrond verklaard vanwege een fout in het dossier, dan loop je zomaar maanden vertraging op. En dat kost nog véél meer geld."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel