"Poepzuigen vind ik prachtig!"

RUTTEN • Vr 14 december 2018 | 11:43 • Vrijdag 14 december 2018 | 11:43

Aan een buitenweg bij Rutten ligt het bijzondere bedrijf van het echtpaar Dingemans, AlpacaWorld Flevoland. Daar kunnen bezoekers kennis maken met alpaca's en kunnen ook stagiaires terecht die afkomstig zijn van een school voor zeer moeilijk lerende kinderen. Een onderdeel van hun takenpakket is poepzuigen.

"Wij vinden dat kinderen die het moeilijker hebben met leren ook een mooie stage-plek verdienen. Je ziet dat sommige heel angstig zijn in het begin maar langzaam tot bloei komen", vertelt Jelly Dingemans.

Ook stagiaire Roy was in het begin angstig. "Nu vind ik het leuk hier en vind het werken met de poepzuiger het allerleukst", vertelt Roy. De poepzuiger is een apparaat waarmee de weides netjes gehouden worden.

"Op onze boerderij is het veilig voor de kinderen en kunnen ze zichzelf zijn. Dat is mooi om te zien. Je krijgt echt een bijzondere band met elkaar", zegt Jelly Dingemans.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel