Boete voor veroorzaker fataal ongeval met landbouwtrekker

LELYSTAD • Vr 14 december 2018 | 14:32 • Vrijdag 14 december 2018 | 14:32

De 58-jarige man, die verantwoordelijk is voor een ongeval met een landbouwtrekker in 2016 op de Praamweg, krijgt van de rechtbank in Lelystad een boete van 500 euro. Bij dat ongeluk kwam een 73-jarige fietser om het leven.

De rechtbank heeft de man vrijdagmiddag veroordeeld voor het veroorzaken van gevaar op de weg. De man was ten tijde van het ongeluk niet onder invloed van verdovende middelen en mocht op die plaats rijden met zijn tractor. Alleen het feit dat de man de fietsers niet zag, is volgens de rechtbank niet voldoende om hem te veroordelen voor dood door schuld. Wel is de man door de rechter schuldig bevonden aan het veroorzaken van gevaar op de weg. Dat is een overtreding, waarvoor doorgaans geldboetes worden opgelegd.

Op de Praamweg in Lelystad reed de man in de zomer van 2016 tegen twee fietsers aan. Hij stelde de fietsers niet gezien te hebben doordat de maai-arm van de landbouwtrekker zijn zicht belemmerde. De 73-jarige man die hij raakte overleed, de vrouwelijke fietser werd met zeer ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel