PvdD: Gedeputeerde moet weg wegens achterhouden informatie

FLEVOLAND • Vr 14 december 2018 | 17:50 • Vrijdag 14 december 2018 | 17:50

De Partij voor de Dieren beschuldigt gedeputeerde Harold Hofstra van misleiding en het achterhouden van informatie over het afschieten van herten in de Oostvaardersplassen.

In het tv-programma Over Flevoland Gesproken zegt PvdD-fractievoorzitter Leonie Vestering dat de integriteit van het bestuur in het geding is en dat ze woensdag een motie van wantrouwen zal indienen tegen gedeputeerde Hofstra.

Volgens Vestering blijkt uit documenten over het afschotbeleid dat de gedeputeerde wel degelijk van plan is geweest al op 12 september een begin te laten maken met het afschieten van gezonde herten in de Oostvaardersplassen. Hofstra wilde begin september in een provinciale commissievergadering niet ingaan op vragen hierover van de Partij voor de Dieren.

Door "in het geniep" het besluit tot afschot te nemen, probeerde het provinciebestuur volgens Vestering bezwaarmakers de kans te ontnemen om naar de rechter te stappen.

Gedeputeerde Hofstra deed de bewering destijds af als een gerucht. Vestering deed een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur en vroeg ruim 500 documenten op. Daaruit blijkt volgens Vestering dat na de vragen van de PvdD de plannen zijn gewijzigd.

Hofstra wenst niet te reageren op de aangekondigde motie van de PvdD. Hij wacht het onderwerp af in de vergadering van woensdag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel