Coalitiepartijen zien niets in nieuw plan Lelystad Airport

LELYSTAD • Ma 17 december 2018 | 7:34 • Maandag 17 december 2018 | 7:34

Coalitiepartijen CDA, D66 en ChristenUnie zien niets in het plan van minister Cora van Nieuwenhuizen om meer vliegmaatschappijen toe te laten op Lelystad Airport. Dat zei CDA-leider Buma in een politieke podcast.

In eerste instantie was het de bedoeling dat Lelystad Airport alleen vluchten van Schiphol over zou nemen om daar ruimte te maken. Maar dat mag niet van de Europese Commissie. Die stelt dat het vliegveld toegankelijk moet zijn voor alle luchtvaartmaatschappijen. Minister Van Nieuwenhuizen liet vrijdag aan de Tweede Kamer weten dat ze een oplossing zoekt waarbij dat kan.

Daar is de coalitie het dus niet mee eens, laat Buma weten. "Een andere invulling van Lelystad Airport is niet aan de orde. Het gaat om het zijn van een overloop voor Schiphol." De vluchten die overgenomen moeten worden zijn vooral vakantievluchten, benadrukt Buma. "Dus absoluut geen vracht en ook niet zomaar autonome groei van Lelystad. Daar kan geen sprake van zijn."

Buma snapt dat de omwonenden boos zijn en zich zorgen maken over de ontwikkelingen rondom het vliegveld. Volgens hem zijn er afspraken gemaakt met de regio en worden die door het nieuwe plan van de minister geschonden. "Het zijn terechte zorgen, maar tegelijkertijd zoeken we naar een manier om Lelystad een kans te geven."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel